Co dalej z serwerem?
22-02-2025, 21:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-02-2025, 21:36 przez AdiPlayWell.)
Co dalej z serwerem?
Wraz z siematudolar podjęliśmy współpracę w celu "ożywienia" serwera, wydłużenia oraz urozmaicenia rozgrywki. Serwer ze znanego od dawna Truck-RP planujemy zmienić na coś w stylu RPG nie ograniczając się tylko do wożenia towarów. Do tego chcielibyśmy także wydłużyć rozgrywkę oraz urozmaicić możliwości odgrywania RP, zmieniając niektóre z systemów. Planowana jest zmiana pracy listonosza na pracę kuriera, dodanie pracy taksówkarza (dostępna dla każdego, opisana w liście zmian poniżej), pracy magazyniera, zmiany pracy śmieciarza oraz dodanie ciekawszych biznesów, niż te które znamy od Zamk... rootcause. Dodatkowo, wracamy z konkursem nie tylko na towary, ale także na inne prace, w zamian za nagrody rzeczowe (myszki, klawiatury, słuchawki).
Z większych zmian, dodatkowo zmienimy system godzin towarowych oraz tych buffujących inne prace tak, aby dla każdego gracza było to na rękę. Oprócz klasycznej godziny towarowej, każdy gracz raz dziennie będzie mógł odpalić sobie swoją własną.
Dla graczy Free-to-play mamy dobre wiadomości, system premium dostaje "lekkiego nerfa", aby urealistycznić rozgrywkę oraz aby miało to wpływ na wydłużenie rozgrywki.
Do tego, każdy z graczy będzie w minieventach mógł wygrać nagrody, które wybierze sam z wcześniej przygotowanego panelu.
Kiedy planowany jest start? Tego nie wie nikt, o ustaleniu ewentualnego terminu startu na pewno się dowiecie.
Gdy skończę, to co jest zaplanowane, ruszą "testy" (zamknięte oraz szczegółowe), aby pozbawić kod bugów, które zdarzały się dotychczas.
Zawieszamy także dział sugestii, do momentu wprowadzenia zaplanowanych zmian.
Opis zmian i postęp prac znajdziecie tutaj (załadowanie arkusza trwa kilka sekund): KLIK
23-02-2025, 12:28
Nie ma sensu robić tych wszystkich zmian, bo i tak na tym serwerze będzie góra 10 graczy. Ludzie, którzy grali na PTSie, już dawno odeszli, a wy teraz myślicie, że zmiany coś zmienią? Ten serwer to trup, który ledwo zipie od lat i zamiast go zamknąć, wy chcecie go ciągle ożywiać. To się nie uda. Serwer przechodzi z rąk do rąk, a z każdą zmianą jest tylko gorzej. Te wasze zmiany niczego nie naprawią. Nowych graczy nie ściągniecie, bo nie tylko serwer jest martwy, ale cała platforma. Po prostu zamknijcie to w końcu, bo nikt nie będzie grał.
23-02-2025, 12:32
Niestety z przykrością popieram kolegę wyżej, platforma SAMP umarła, JUŻ DAWNO, żadne zmiany nic nie pomogą, musimy się pogodzić ze PTS zostaje w naszych serduszkach
Pozdrawiam, oraz pozdrawiam cichutko jajasasa ska Podhaj
Pozdrawiam, oraz pozdrawiam cichutko jajasasa ska Podhaj
Operator - 18.10.2021 - 31.10.2021
Junior Admin - 31.10.2021 - na zawsze
Junior Admin - 31.10.2021 - na zawsze
23-02-2025, 22:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-02-2025, 10:35 przez AdiPlayWell.)
Idźcie na MTA z tym, bo na SAMP to chyba z trzy Polskie serwery żyją, które razem nawet 30 graczy nie mają online w ciągu dnia..
AdiPlayWell napisał 24-02-2025, 10:35:
Do platformy SAMP jest to moje definitywnie ostatnie podejście, ewentualne następne już tylko na MTA.
Do platformy SAMP jest to moje definitywnie ostatnie podejście, ewentualne następne już tylko na MTA.
![[Obrazek: uomHCgg.gif]](https://i.imgur.com/uomHCgg.gif)
25-02-2025, 02:24
Warto zacząć budować ten projekt na MTA jak pisałem już jakiś czas temu, faktycznie wizja RPG ma szansę w takim stylu, bo tam wciąż grają gracze i nie ma co się oszukiwać na te lata daje jakkolwiek więcej rozwiązań skryptowych, które mogą być dobrze wykorzystane i przy dobrym wykorzystaniu kto wie - może PTS ala RPG na MTA jeszcze zaskoczy - na sampie na pewno nie, bo ta platforma wymarła, a tworzenie serwera na sampie jest niebezpieczne przez możliwe wycieki/włamania które pojawiały się na serwerach RP.
25-02-2025, 20:05
MTA jednak bardziej przyszłościowe i pewne, bo będzie przyciągać nowych graczy chociażby z listy serwerów gdzie na sampie nie ma już żadnego wartościowego. Samp jest już totalnie zniszczony na wszystko znajdzie się jakiś wspomagacz, ostatnio nawet znaleźli sposób na omijanie logowania przez co większe projekty startowaly na OMP. Sama platforma tez sporo się nie różni, sam byłem negatywnie nastawiony dopóki chwile nie pograłem. Nie podobał mi się jednak klimat i ta monotonność serwerów, ale coś takiego w sampowym stylu mogłoby być okej